VCA-certificering

Heeft u een VCA-certificering nodig en wilt u deze gemakkelijk en zonder zorgen behalen? Wij helpen u graag!

VCA

VCA is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veilig en op een gezonde en milieubewuste wijze hun werkzaamheden uitvoeren. Deze norm bevat tevens aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.

De VCA eist van alle operationele medewerkers het diploma Basisveiligheid (opleiding VCA-basis) en voor de operationeel leidinggevenden een vervolgopleiding (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden, VOL-VCA). Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door middel van regelmatig gehouden bijeenkomsten dient de communicatie tussen leidinggevenden en medewerkers te worden bevorderd (door bijvoorbeeld toolboxmeetings of werkinstructies).

Deze norm is in eerste instantie ontstaan uit een behoefte van de offshore industrie in Nederland en daarna van de (petro)chemische industrie. Dit om het aantal ongevallen terug te dringen en de externe veiligheid te vergroten. De norm wordt tegenwoordig ook in andere sectoren gebruikt, onder meer in de civiele bouw, door hoveniers en door installateurs.

Zoekt u een partner in het behalen van deze certificering? Online-KAMmanager staat voor u klaar. 

Bekijk onze pakketten
Wilt u het behalen van certificeringen aan professionals overlaten?

Kies voor Online-KAMmanager. We staan voor u klaar!